Називни`ки мужского рода, Іменники чоловічого роду.
Називни`ки мужского рода
Іменники чоловічого роду:
вірші західно-українском мовом з лемківском гувірком
Називни`ки мужского рода на согласний: віз- то фіра,
чловек- людина,
воробель- горобець,
заяц- заяць,
брат, гудак- музи`ка-
так як гувурити звикли.
ше- з кінцівком на -о:
нонашко- сусід,
няньо- тато,
стрико, уйко- вуйко,
дідо- дід-
всіх хлупів цілий рід.
а, на -о, -е, -а, -я-
середнього рода:
дерево, небо, поле,
горе,
листя, висіля,
тиля-
треʼ знати, як гувурити
і як одміняти
при великим страху,
при веселим гудаку,
при добрим ко`ню- куни`,
в доброго кравця,
з чесним няньом
при вітцю-вітці,
при вівси- вівсі-
знати то вcьо мают всі!
там, де тепле сонце,
де високе дерево,
де лимківске висіля`,
де мичит мале теля-
одміни-відміни
їнакші, як в України.
але вчiт удне і други,
все поволі, без напруги,
бу треʼ знати, бу треʼ знати,
шуби добри рузмувляти.
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:
Переглянули твір - 229 чол.
у Вас # закладок
Автору за твір:
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 0
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")