Не зовсім так! Я з вами не згоден.... Мучити до безтяму, не підкориться? Це питання для кожного особисто і відповідь не остаточна... Та навіть суть не в тому, якщо так любити мову, треба обирати і жити кращим, багато людей ( моїх знайомих) не шанюють українську мому лише тому, що крім творів класиків, нічого найти дійсно якісного й українського! Читаєш переклади і іноді навіть сеть важко вловити, тому обирають російську... Зараз світ розвинутий і ніхто не хоче, тільки через патріотизм потерпати,- дивлячись фільм шукають хорошу дубльовку, переклад, так і у всьому! До чого все це я! Любимо мову? То прикладемо зусилля що б її могли любити інші...! Скажучи чесно я б ніколи не прийшов би на цей сай і писав вірші виключно на російській допоки деякі люди не показали й гарну сторону її, не запалили як то кажуть,,,,
Так, не треба мучити мову, а треба вчити - це каміння до городу наших можновладців, які говорять гірше, ніж ми з нашим суржиком на Миколаївщині. І це, до речі, і про російську і про українську і про інші...
Мово моя, Українська, моя рідна мово, За, що ж тебе так не люблять? Чому гонять слово? Чужі слова б’ють у груди, як вистріл гармати, Чому ж тебе, рідна мово, виганяють з хати? Чи не тому, моя люба, моя рідна ненько, Що умієш розказати, як болить серденько. Що умієш розказати, та ще й заспівати, Як горнуться, воріженьки, до твоєї хати. Як горнуться невігласи, та й тихо воркують. Вони ж тебе, рідна мово, навмисне не чують. Бо не можуть зрозуміти, та ще й втолкувати, Що на мові, Українській, треба розмовляти. Бо вона для нас єдина, вона наша, рідна, Ні на які заграничні, вона не подібна. Вона плаче і співає, вона учить жити, Свою рідну, Україну, навіки любити.
Дякую за увагу... Кожен має право вибору... А щодо можновладців, то хіба для когось є секретом їхній вибір? Тепер про суржик... Шліфуймо кожен рядок, думаймо... Треба писати літературною мовою, тільки літературною, якщо це не пародія чи не сатира... А то пишемо, як говоримо... А як найчастіше говорять? Як попало... Кажу знайомій чи знайомому про те, що треба правильно розмовляти, ти ж можеш краше...І що чую у відповідь? А, мені й так добре... Невже ми деградували до того, що нам хтось повинен платити гроші за те, щоб ми хотіли добре розмовляти своєю мовою?.. А, може, й справді?..
Чудово! У шекспірівському стилі. Успіхів вам! А Ромео я заперечу, бо для того, щоб українська була розповсюджена, її потрібно розповсюджувати, і в перщу чергу це повинні робити літератори.
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")