Не говоріть мені про аморальне
І не нав’язуйте фальшивих догм.
Бо я сама оцінюю реальне,
А правильне – мені підкаже Бог.
Не судіть мене, бо ви – короткозорі,
Бо я ніколи не судила вас.
Мої мотиви – лиш мені одній прозорі,
Тому, прошу, не треба пишних фраз.
Не гнобіть в мені живий порив таланту,
Бо ним тремтливо, щиро дорожу.
І не цитуйте сухо завченого Канта,
Я не відчутого не збережу.
Сказала все, душі віддавши вам дещицю,
Якщо ж мене не зрозуміли ви,
То на вогнищі спаліть, мов чарівницю,
А потім з попелом напийтеся води.
Другие материалы по теме
|