Жила собі на світі лінь. Жила, як кажуть, не тужила І просто так, ні сил, ні вмінь Своїх в державу не вложила. Якось прокинулася лінь… (нардепи ще тоді трудились), Та, відпочить пішла у тінь… Ось тут вони і подружились. І, перекинувшись слівцем, Відразу стало зрозуміло, Не тра писати олівцем, Без папірців складеться діло. І так воно якось пішло, Де з боєм, ну а де за гроші, До царства, мабуть, вже дійшло… Ні, правда, людоньки хороші! Нардепи кинулися в бій; Столи, наради і дебати, І все для себе, Боже мій, Хто ж про народ тут буде дбати. Чи на столі, чи під столом Хитренько владу поділили, І президенту б’ють чолом: - Законів гарних натворили! А той гінця нардепам шле: - За труд і добрі ці новини - Я вам розкішне і нове - Життя влаштую, без провини. - А люд, нехай за все сповна - Казну податками покриє, - Бо влада наша – головна, - До суду враз, хто рот відкриє… А суд під захистом «отця» Вирішує всі за і проти… Здається, що нема й сліпця, Щоб не побачив ті звороти. Нардепи знай своє беруть; Недоторканість, гроші, вілли, Курорти їх шикарні ждуть, Щоб від нудьги не посивіли. Так і живемо, дивна річ, Ніби і разом у Державі, Та для народу життя – ніч, Нардепи ж кожен день у славі.
Але ж є у народа така приказка: "На Бога надейся - да сам не плошай", а ми такі забиті, залякані, що не в змозі розібрати де правда, а де брехня. Дякую!
Головне - сильно АКТУАЛЬНО, і думаю для кожного болюче, владі (може хоч трохи болюце що її критикують) а нам повинно бути соромно і болюче що ми таке терпимо. Такі вірші не можна класти під сукно, а треба класти їм під ніс !!!
Ой, здається мені, що їм уже й святий Боже - не поможе, як були прихильниками Мамони, так ними й сконають, а от нам повинно бути стидно за своє боягузство. Дякую!
Ну,може, і не треба, але що маємо те маємо... Дякую!
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")