Горів останній лист багрянцем
Зіщулились сумні гілки,
Пашіли в сонячнім рум`янці,
Прощались з літом теплі дні.
Пташки притихли, не щебечуть,
Колише вітер все до сну,
На небі хмари лід вже крешуть,
Щоб кинуть білу пелену!
І так під білим покривалом,
Пробуде зиму, а тоді
Зазеленіє й незабаром,
Знов усміхнеться лист весні.
|