“Слимаки”
(хабарникам)
Їм не потрібні співчуття
Істоти – є, а люди – мертві
Їх не бентежить каяття –
Життя приховано в конверті
Минає день, минає ніч
На паперті їх душі-тіні
І ані жодних протиріч
Сухі їх очі тьмяно-сині…
Долоні-пазурі тремтять
Хіба ж від страху? Ні, наснаги!
Сумління, докори… хай сплять!
Грошима шарудять "трудяги"
Беруть прокльони і біду
Зневагу і гірке тужіння
Жебрачу долю і суму
Своїм нащадкам-поколінням
І мов змія сичить душа
Усе минеться – злізе шкіра
І вік живуть чужим життям
Тельця обравши за кумира
Їм не потрібні співчуття
Істоти – є, а люди – мертві
Їх не бентежить каяття:
Життя поховано в конверті. 241217
|