Уява потайки уже малює Новий Рік -
Бажання ніби всі збуваються й багато…
Так ніби знову зустрічаємо Різдво,
Та щастя ллється в кожен дім і хату…
Нема журби, страждання, горя, сліз…
Всі щедрі справді, розуміючі та щирі –
Ба навіть кіт, що під сервант заліз
Та перевертні влаштував в квартирі…
Тепло на дворі й в кожного в душі,
Немає злоби, хамства, чи докорів,
Якщо й трапляються в житті не ті –
В коханні перетворяться й потворні…
Всім хочеться вже здійснення бажань,
Чуттєвих нових вечорів й колядок,
Щоб більше прозвучало привітань,
Порожніх в серці не зосталося ділянок…
Нехай скоріше рік новий прийде –
Всі снігом негаразди припорошить,
У кригу вічну всяке лихослів’я закує,
Але за це і жертв нових не просить…
Душа щоб знову оновилася добром,
А вороги собі нові шляхи шукали,
Щоб сім’ї всі, зібравшись за столом,
Всевишньому «Осанна!» лиш співали.
19.11.2019
#поезія_Іванна_Осос
|