Ох, не однаково мені,
Якою мовою вітають,
Які молитви та чиї пісні...
В яких церквах дітей вінчають.
Ох, не однаково мені
Гетьмани, а чи наркомани
На конях, чи та баранах,
Яку країну і від кого захищали...
Ох не однаково мені
Чи вишиванка, чи торбина,
Чи зійде сонце за вікном,
А чи лихі чужинців крила...
Ох не однаково мені
Живу сьогодні, чи існую,
Чи мир настане навесні,
Чи Україну хтось зруйнує...
Ох не однаково мені
Глумиться хто над образами,
Як виростить своїх синів,
Щоб не пішли у яничари...
Ох не однаково мені
На якій вулиці живу я,
Чи є в нас злагода в сім'ї,
Як кров дідів своїх шануєм...
Ох не однаково мені,
Яке майбутнє Україні дане -
Боротимуся завжди на землі -
Й тоді, коли мене уже не стане...
#поезія_Іванна_Осос
02.01.2020
|