АНГЕЛ 2020
АНГЕЛ – 2020
Навіть Ангел в 2020-м
Став лінивим і ніби глухим,
Полетів кудись долю шукати,
Бо цей рік є нестерпним таким…
Невігластво обпалює крила,
Лайка лине в Святі Небеса,
Повінь й гори намулом накрила,
Люд не вірить уже й в чудеса…
Ангел став мов примара мінлива,
Вже не знає кого й рятувать,
Бо молитву забули всім миром,
Та диявольську скликали рать…
Ангел стогони вже не сприймає,
Й коли горе насправді прийшло,
Бо і Господа вже призабули
Й не шанують і ім’я Його…
Навіть Ангел в 2020-м
Вже не знає, як Небо просить,
Щоб своїм вберегла омофором
Матір Божу благати спішить…
Щоб Архангелів всіх підіймала
Та у Сина благала свого,
Україна щоб не потонула,
Не заглибилась в лихо і зло…
Схаменімось, молитву згадаймо,
До Небес піднімаймо серця,
Щоб Господь у своїй благодаті
Нас вберіг від неслави Вінця…
Кожен з нас має в серці жаринку,
Щоб нам розум зігріти могла,
Для молитви знайшовши хвилинку,
Щоб у бездну ми всі не пішли…
Не шукаймо когось і далеко –
В кожнім з нас є і Ангел, і Чорт,
То ж давайте лихого здолаєм,
Душі щоб ожили для чеснот!
Щоб Господь, наш Небесний Спаситель,
Вгамував і свій батьківський гнів,
Дав нам шанс далі жити, творити –
Так любити, як Він заповів!
Додав: Lilafea (20.07.2020)
| Автор: © Іванна Осос
Розміщено на сторінці : Життя...
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 848 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
ruhlyvy : Кожне слово в цьому тексті - гірке, але повністю правдиве! leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.
НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА