ДЕНЬ ХРЕЩЕННЯ РУСІ
ДЕНЬ ХРЕЩЕННЯ РУСІ
Вітаю з Хрещенням Русі!
О так Русі, а не Росії…
Пора щоб пам’ятали всі,
Що Хрещення це України!
Чому у нас усе крадуть
І нашу віру, й нашу мову?
Давно пора нам всім збагнуть
Й тримати справжню оборону!
Нема братів там у лісах,
Де ще ведмедиці плодились,
В той час, як в Києві уже
Всі українці охрестились!
Княгиня Ольга принесла
Нам християнство в Україну
Константинополем охрещена була
Щоб охрестити й всю родину!
Князь Володимир, її внук,
Продовжив цю благую справу –
Він Київську нам Русь хрестив,
Щоб та здобула справжню славу!
Тут уже храми виросли й хрести,
Коли десь там в московськім лісі,
Ще дико вили з голоду вовки,
А горобці ще не гніздились в стрісі…
Наш Володимир – наш Святий
Привів всіх нас у християнство,
Тоді як не було іще Москви,
Тому їй не грозило й п’янство…
В Почайни водах, край Дніпра,
Там наші предки охрестились,
Благословившись для добра,
Щоб ми лиш праведно молились.
Державна віра й наша Русь
Очистилась тоді від скверни,
У християнство одяглись,
Щоб Київ став золотоверхим!
Вітаю з Хрещенням Русі!
О так Русі, а не Росії…
Й сердечно молимось усі,
Господь щоб захистив у вірі!
© Іванна Осос
#поезія_Іванна_Осос
28.07.2020
Додав: Lilafea (28.07.2020)
| Автор: © Іванна Осос
Розміщено на сторінці : Життя...
Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте :
Переглянули твір - 1043 чол.
у Вас # закладок
Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Додати коментар :
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
( 50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++ ")
leskiv : Єдине, що залишилось в українців зараз, це - віра в Господа. Наші "друзі" знову вже вкотре зрадили нас.
leskiv : Оптимістичний, життєстверджуючий вірш.
НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА