І гнів, і плач. І душі в зламах Вихор воєнних дій несе. Лише одна молитва мами Солдата в полі береже. Хоч плач і горе вже торкнулись, Хоч заклики набридли тез, Хоч два фронти уже зіткнулись, Летить молитва до небес. Земля напилась чаші крові, А кров пливе, пливе, пливе… На маминих устах з любов’ю Молитва віри ще живе. Коли ж бриніли, мов струни, жили, І ріки крові із ран лились, Вуста в гарячці шепотіли: «Мамо, мамо! Молися! Молись…»
«Мамо, мамо! Молися! Молись…» -надзвичайно актуальний призив в любі часи : бойових дій ,амурних подій, алкогольної залежності ,наркотичної приреченості ... діти молитись ,чомусь не хочуть ,а мами не усі в наш час вміють ! Тож і котимо неупинно Панету Земля в прірву хаосу У тумані гордині і пафосу . Твої слова кричать -зупинись ! «Мамо, мамо! Молися! Молись…» Молодець !Панно ,Олю !
Олечко, і знову сильний у задумі вірш. Подобається Ваша яскрава і позиційна думка! Щодо форми, - то трішечки треба підправити: Ось тут наголос на О( вихОр) ВихОр воєнних дій несе. Може так :
І гнів, і плач. І душі в зламах Війни шалений вій несе, .......................................... Останні строфи вірша у іншому ритмі,але тоді треба їх відокремити - вивести, як окремий заключий катрен. Бажано якомога менше вживати дієслівних рим ( несе- береже, торкнулись- зіткнулись, лились- шепотіли, жили і т. д.) Віш виграє, якщо таких рим буде менше, лишень у випадку вимушеному. А загалом, Олічко, Ти - молодчиночка! Чекаємо на твої наступні публікації.
Дякую! Правда, вій я сприймаю як нечисту силу - а є інше значення?
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")