Коментувати також можна з та

Вт, 16.04.2024, 22:39
Меню сайту
Категорії каталогу
Проза [1017]
Прозові твори друкуються тільки тут
Відеовірші [133]
Аудіовірші [49]
Українцям [2668]
Вірш-пісня [542]
Вірші про Україну [1478]
Вірші про рідний край [805]
Вірші про мову [207]
Збірки поезії, поеми [112]
Абетка [22]
Акровірш [31]
Байка [106]
Загадки [15]
Верлібр [144]
Елегія [51]
Історичні вірші [289]
Вірш-усмішка [997]
Вірші про сім'ю [402]
Вірші про рідню [152]
Вірші про жінок [661]
Вірші про чоловіків [110]
Вірші про військових, армію [209]
Вірші про Перемогу, війну [409]
Вірші про кохання [3366]
Вірші про друзів [713]
Вірш-казка [132]
Казка (проза) [29]
Проза для та про дітей [19]
Вірші для дітей [333]
Вірші про дитинство [321]
Вірші про навчання [58]
Вірші про професію [82]
Вірші про eмiгрантів [147]
Вірші в перекладі [705]
Вірші про свята [203]
Вірші про спорт [18]
Вірші про природу [1216]
Вірш-тост, вірш-привітання [114]
Для мене поезія - це [191]
Поети [272]
Поетична майстерня [51]
Оповідання, про поетів, творчість [24]
Релігія [290]
Щастя - ... [597]
Жінка - ... [260]
Життя... [4422]
Філософам [1293]
Громадянину [864]
Метафізика [154]
Опитування для Вас:
Дайте оцінку сайту української поезії
Всего ответов: 607

ШЛЯХ до ТВОРУ:  

         
Вірші/статті категорії та розділи української поезії, українська проза
    Твори за тематикою категорії та розділи української поезії, українська проза Вірш-усмішка
 

ja cię kocham matematycznie

ja cię kocham matematycznie,
tak, w zeszytu, nie publicznie,
kwadratowo i kołowo,
a owalnie, trzy-kątowo,
prostokątnie a rombowo,
i dodatnie, i odjemnie,
i stopniowo, perwiastkowo,
i ulamkowo, dzisiętkowo,
i kubowo i kulowo,
piramidnie, konusowo,
po-staremu i odnowa.

Iwan Petryszyn, PSSI

Додав: ivanpetryshyn (30.08.2014) | Автор: © ivan petryshyn
 
Розміщено на сторінці: Вірш-усмішка

Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:

Переглянули твір - 1361 чол.
 
  
  у Вас # закладок

Автору за твір:

 

Ключові (?): Polish, Poems, Joke

Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 20
avatar
0
1 virchi • 23:20, 30.08.2014 [Лінк на твір]
Круто ви написали. А як щодо української?
avatar
отвєчаю:і створив Бог людей, і дав їм мови, і дав Святе Письмо, і переклали Його на усі мови, щоб поважати один одного. український варіянт є:
я люблю тебе математично
/вірш-жарт/
я люблю тебе математично,
так цифрово, позитивно й негативно,
арифметично і алгебраїчно,
і цілісно, дробово й десятково,
і ступенево, й коренево,
множинно й додатково,
роздільно і від'ємно,
надіюся, що це приємно.

Іван Петришин , ISPS - See more at: http://allpoetry.com/poem/11635710-%D1%8F-%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BB%D1%8E-%D1%82%D0%B5%D0%B1%D0%B5-%D0%BC%D0 %B0%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE-by-ivan-petryshyn#sthas h.I29LVglE.dpuf
avatar
http://virchi.pp.net.ua/publ/0-0-1732-0-17
avatar
а де можна прочитати ваші твори?
avatar
0
5 leskiv • 10:59, 31.08.2014 [Лінк на твір]
Цікаво. Але прохання до вас, пане Іване. Коли пишете іноземною мовою, давайте короткий переказ того, про що написали, оскільки я, убогенька, польську мову не знаю.
avatar
хорошо. ви, певне, знаєте русскій язикь. переказуватиму по-велікоруську
avatar
0
6 natalka7474 • 13:37, 31.08.2014 [Лінк на твір]
Цікаво. Пишіть . Чекаю ще твори і рідною мовою. 55555
avatar
як тільки, то- відразу
avatar
0
7 karas • 15:44, 31.08.2014 [Лінк на твір]
А все ж цікаво , що ви ще пишете і польскою мовою ? Цікаво де ...
avatar
пишу мовами, якими володію
avatar
0
11 karas • 16:06, 31.08.2014 [Лінк на твір]
Я живу близько до Польщі , але навчитися писати - не хотів , а розмовляти , добре вмію , маю багато товаришів поляків , а не хотів вчити , бо вважаю що погано ще знаю українську мову , і тому , якщо ті хто не знає рідної , краще нехай не вивчає чужинської , а то в мене ( особисто ) підозріння , що хто вивчає чужинські мови , хоче покинути Україну... а це вже для мене підозріло . Українець - це той що живе на Україні , а якщо за кордоном - то показує там , різним культурним способом , що він українець , недаремно що багато патріотів українців , що виїхали по політичним ( не заробітчанським мотивам , хоч і серед них це можливо...) , навіть в третьму і четвертому поколінні в сімях говорять по українськи - і по різному ( грішми , морально ... ) підтримують українців на Україні ! Це патріоти ... up
avatar
пам'ятаймо слова Кобзаря: "і чужого научайтесь, і свого не цурайтесь". я поважаю Ваш вибір. підозра- найгірший приятель: кожний має право на свій вибір, на свободу, на волю та краще життя. людина не мусить нічого показувати чи доводити. вона повинна жити порядно, щодо себе і щодо інших. сумління є не у всіх, і не у всіх воно однакове. я намагаюся жити з чистою совістю. при допомозі Бога. і молюсь я різними мовами. зрештою, усі люди одинакові, і у інших народій виникагуть такі ж підозри, як у Вас. це- брак Віри, неприйняття особистої свободи та вільного вибору. людина не повинна мучитися через чужі ідеї чи помилки.
avatar
0
13 karas • 19:40, 31.08.2014 [Лінк на твір]
Я вірю і по ваших словах відчуваю що ви порядна людина , але цього зараз для України мало , мій тато латиш , я не можу ненавидіти інші нації , але сила латишів - що вони вигнали всіх росіян ( бо вони були там найгірші для них ) тому що вони не хотіли поважати через ВИВЧЕННЯ мови ЛАТВІЮ ! Я часто бував в Латвії (мама навчала мене любити дві батьківщини) , і я навчився як латиш - стати вільним українським патріотом ! Патріотичного шовінізму бракує українцям , треба так любити рідну землю ( зараз це особливо ) , щоб за неї віддати життя , боротися на кожному кроці , бо хто не любить рідної землі , не може правильно любити Бога. А це що Бог каже любити всіх однаково , то для Бога всі однакові , а ми тут , поивнні відстоювати свою землю , щоб не бути як свідки Єгови - що їм все одно чи є країна , і яка вона , і якого мовою хто говорить , вони не захищають правду на землі ( бо не можуть тримати зброї) , а хто не тримає в руці зброю правди - той нічого не вартий ні на землі , ні на небі , а ПРАВДУ ТРЕБА ЗАХИЩАТИ !
avatar
paldies! з Вами важко не погодитися. і багато-хто скаже, що Ви маєте рацію. на цьому сайті я не маю наміру проводити політичні диспути. я тут тільки пишу вірші. 
кожен українець любить свою землю, але так, як може, як йому дозволяє Бог, здоров'я і сумління. українці боролися віками, борються і будуть боротися, бо їм бракує єдності. Бог визначив правила поведінки (10 Заповідей). багато людей думають, що вони мудріші від Нього, і ввели свої правила. я не хочу осуджувати віру інших. це- не моя місія. правда-ж - поняття абстрактне: "у кожного - своя правда" (Т. Шевченко). це- проба сумління. Пгравда відомо лише Богові, нам Він дав лише її стільки, скільки ми у змозі схопити. я  згоден, що правду треба захищати- залежить для чого, во ім'я чого, для кого і від кого. я гордий за Вас, що Ви так думаєте.
avatar
0
15 karas • 10:02, 01.09.2014 [Лінк на твір]
Я ні з вами , ні з ким не хочу вести диспути , і тим більше не хочу вчити і повчати , хоч такий маю грішок , бо професіонально є вчитель , викладач . А поезія - це є в першу чергу політика , політичні вірші Шевченка , Франка... Стуса і всіх інших - цьому доказ . Не треба бути як і більшість українців ( а ще гірші люди інших держав . жителі США ... ) що кажуть - влада вирішує все , вони навіть голосувати не ходять ... Політика - це народження дитини , і що б ви не вирішили для себе - кожне ваше слово - це певна політика , навіть політика вашої душі ... Нікуди від цього не дітись , і ніде від цього не заховатись . Хіба жити собі десь окремо на острові без нікого - бо де немає людей , там нема держави . а де є держава - там в політиці кожна людина ! Це і є правда , і не моя ! Христос - також політик , вів політику Бога !
avatar
Ваша думка слушна: 1. Ви не хочете повчати, але це робите, бо - учитель, професіонально, а чи професійно?; 2. поезія - не завжди політика, просто Вам більше подобається політична поезія, як я розумію, - я не наважуюся брати за приклад корифеїв украінської поезії; 3. немає людей гірших і найгірших - у всіх країнах є і добрі, і погані, а хто не хоче йти на вибори, має на це Право, право вибору або йти, або ні; 4. я розумію, що усе- політичне: Ви п'єте і їсте політично, вмиваєтеся політично, одягаєтеся політично... а я - ні: я це роблю, як більшість - аполітично- чи це зле? чи не маю я на це права? 5. Христос - політик Бога! отож, краще вести політику Христа, бо Він є політик Бога, який не зраджує і є Єдиноначальним Тримачем Правди та Істини. уклін. на цьому, мої політичні вправляння на цій інтернетсторінці припиняються. чекаю віршів, неполітики.
avatar
0
17 karas • 20:00, 02.09.2014 [Лінк на твір]
Ви не політик , значить , можете записатися , пробачте мене , в єговісти . Мені здається , що єдині люди що живуть в кожній державі і є НЕПОЛІТИЧНІ , це або раби , або єговісти , або ті що не поважають державу . Я поважаю Державу , навіть найгнилішу як Совєтьська імперія , Путінська імперія , але я їх НЕ ЛЮБИВ І НЕ ЛЮБЛЮ . Сперечатися з вами не буду , наше непотілика ( позанейтральнійть , абонейтральність України ) привела до того що ми маємо , і це правильно , бо ми були і є в більшості НЕПОЛІТИКАМИ . Сперечатися - мені шкода , вчити - ні , я не вчу , це моя професійна політика ! А ви зробите висновки коли будуть проблеми з державою ( я маю наувазі владу , ) коли самотужки тисячі , мільйони українців ( та і інших людей світу) не можуть нічого зробити ... І тоді згадаєте потітику - коли людина байдужа до іншої , і каже - моя хата з краю , бо я нічого не можу зробити . Мені шкода таких неполітиків , життя - це політика , чи хочеш чи ні , а держава (влада) використовує нас в своїх цілях , тільки американці продаються доржче , а українці - дешевше , оце і є політика !
avatar
написав багато був, сторінка закрилася. коротко: кожен має свій досвід і свої переконання. я їх поважаю. якщо у вас є якесь бажання дискусій, прошу писати мені на ivan.petryshyn@gmail.com. я на цьому сайті - для віршів.
avatar
0
19 karas • 18:31, 04.09.2014 [Лінк на твір]
Я не люблю дискусувати десь окремо . Прочитайте тут на сайті мою статтю "Про політиків і не політиків " І там відкритим текстом подискусуємо . А по друге , я загубив парось до свого ящика , і тепер спілкуюся тільки тут на цьому сайті , але я думаю відкрита і відверта дискусія буде на користь і нам і іншим людям і цьому сайту , бо приходять цікаві люди , особисте питання , а чому ви тут не зареєструєтесь , було цікаво з вами побалакати !
avatar
якщо я пишу вірші, то я хочу коментувати поезію, а не непов'язані з нею політичні ідеї. я надаю перевагу поезії, а не політиці, бо занадто-вже заполітизувало життя!

пишу я вірші, а політики - не терплю,
поезія -свобода, а політика - то зиск,
брехні скаредної припудрена неврода,
політик обіцяє все народу,
поки не візьме владу у кишеню,
а, як візьме,  народ стає мішенню,
знаряддям для досягнення мети,
а, ти, немаючий грошей і влади,
усе одно, для власті будеш на заваді
і матимеш наигірші вади,
й виною будеш всіх нез год,
бо ти- лише народ.
і щастя обіцятимуть тобі
щоразу лиш за років п'ять-
до того часу, маєш потерпіти
і жертвувати всім, що тільки маєш.
отож, корись і мучся, і мовчи,
а, як не будеш, не дадуть й надії-
така-от дійсність й політичні дії!

Іван Петришин


Додати коментар:

Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ComForm">
avatar


ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин

(50 коментарів Ви можете переглянути на сторінці "НАШ ТОП ++")

karas: Ми різні люди , добрі й злі , та правда завжди головна в житті .

karas: Коли не ділимося добром приходить зло , але про це ми дуже часто забуваєм .


     


Форма входуу
Логін:
Пароль:
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК    
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com


НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА
Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz