"Прикрашений рудою" - звучить якось незрозуміло і двозначно. Руда - це взагалі-то кров ("руда - не вода, проливати шкода"), але також іржаве багно, болото і в західних діялектах - дощ крізь сонце (бо вважалося, що такий дощ спричиняє порудіння полотна та/або листя на деревах; https://www.i-franko.name/uk....ja.html і https://www.google.com/url?sa=....ismUGJF ). Якщо ви мали на увазі саме це останнє значення, то слід було зробити примітку, бо переважній більшості українців воно невідоме.
Щиро дякую за коментар! Слово "руда" тут підходить у всіх значеннях, адже наша вже не одна осінь пофарбована кров*ю, а дерева, особливо в лісі, якщо глянути з висоти то аж горять, і даремно писати для українців якісь пояснення, вони прекрасно все розуміють. З повагою Чумак.
Ми, маслинові, достеменно не знаємо, тому що у класиків натрапляємо на таке:
Цитата
...Ходив, бідний, цілий день, Все кляв молодицю, Наостаток десь заліг На руді в копицю. І дивиться на руду, Що бугай хороший Ходить собі по траві, Мукає з розкоші...
С. Руданський
Вода обточує циліндри лісових осей, Шліхує точно і виблискує вода І в інший цех тече і знов вертається у цей Місячне руно й сонячна руда.
М. Йогансен
Зоріє. В відвороті полк. Анабазис під небом африканським. Ліс вбитих в небо списів коле місяць, кров руда тече із нього, і ебеновий вождь з сережкою зорі у вусі, спів поганський жбурнувши в хмари, наче визив, прокляне поразки бога злого.
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")