Де плакучі верби посплітали коси, Де зелені трави миють дрібні роси, З – під коріння чисте жебонить джерельце, Несе свою свіжість, мило тішить серце. Напрочуд приємна і чиста водиця, Казково шепоче у небо сміється. Стрічає безжурно, привітає дзвінко, Жене свої води між лугами стрімко. Приємну дарує літню прохолоду, І приймають люди щиру насолоду. І свої, й заїжджі воду полюбляють, При нагоді завжди, голову схиляють. А вода джерельна в чистоті прозорій, Пустує із сонцем в гладі неозорій, Гуляє ночами, де зірок дорога, Нічим не примітний – дарунок від Бога.
Вірш дійсно сподобася, відразу ж перед очима постає картина і того стрімочка і і плакучих верб)) браво але - це мені однієї здається, що тут рими не має? "Напрочуд приємна і чиста водиця, Казково шепоче у небо сміється." можливо краще так?: "Напрочуд приємна і чиста водиця, казково шепоче старенька криниця"
Ви мабуть скажете, що там про джерельце а не про криничку, але мені відразу чомусь ще з дитинства згадалось наше лісове джерельце, там по-серед нього така старенька дерев*яна криничка, куди набирається джерельця вода, щоб було зручніше набрати її у тару.
Даруйте, що вмішуюся, пані Любове, але рима водиця-криниця надто заримована рима, тоді, як водиця-сміється більш професійна (іменник-дієслово) і милозвучна . А вірш дійсно вдалий.
Не скажу про рими ,пані Катерино ,та вірш пречудово малює картину ... А над ВОДИЦЯ ,СМІЄТЬСЯ у мене після роздуму краще бачиться -У НЕБО СТРІМИТЬСЯ ,як і всі ми ... Дякую за Ваші вірші хороші .
В небо стрімитися треба усім, Але подумати передусім, Чи все зробили на нашій Землі, Щоб краще жити в місті й селі? Чи була повна трудами душа, Щоб легко злетіти змогла в небеса?
Цей Божий дарунок дійсно вартий того, щоб його оберігати!!! Дуже гарно написано
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")