Дуже любить приставати, Кров з людини попивати, Як посолиш – відпаде! Знову часу свого жде.. *** Спритна, хижа і зубата, З довгим тілом і хвостата. Виглядом своїм лякає, Рибку в річці поїдає. *** Ляже й спить на глибині З шаром мулу на спині, Тільки вуса повертає, Що навколо – все він знає! *** Хочеш рибку цю піймати - Треба черв’ячка їй дати. Хоч і хижий, та не щука, І на вигляд геть не злюка. *** Хоч малий, та силу має – З рук миттєво висковзає! Схожий зовні на змію, Має чималу сім’ю. *** Клишоногий і вусатий, Вкритий панциром, хвостатий. З ним обачними слід бути – Може клешнею вщипнути! *** Щоб рибину цю піймати, Слід її нагодувати. Наварити бараболі І гороху, що у полі... *** Плащ зелений одягає І по березі стрибає. Там де річка, став чи рів - Справно ловить комарів. *** Взимку ловиться і влітку Вудкою або у сітку. А коли злякається - В мулі заховається... *** Із води виймаємо І на гладь кидаємо... Пострибає навпростець, Наче справжній камінець.
Відповіді: п’явка, щука, сом, окунь,в’юн, рак, короп, жаба, карась,беззубка (молюск).
|