Коментувати також можна з та

Пт, 19.04.2024, 13:59
Меню сайту
Категорії каталогу
Проза [1017]
Прозові твори друкуються тільки тут
Відеовірші [133]
Аудіовірші [49]
Українцям [2668]
Вірш-пісня [542]
Вірші про Україну [1478]
Вірші про рідний край [805]
Вірші про мову [209]
Збірки поезії, поеми [112]
Абетка [22]
Акровірш [31]
Байка [106]
Загадки [15]
Верлібр [144]
Елегія [51]
Історичні вірші [289]
Вірш-усмішка [997]
Вірші про сім'ю [402]
Вірші про рідню [152]
Вірші про жінок [661]
Вірші про чоловіків [110]
Вірші про військових, армію [209]
Вірші про Перемогу, війну [409]
Вірші про кохання [3366]
Вірші про друзів [713]
Вірш-казка [132]
Казка (проза) [29]
Проза для та про дітей [19]
Вірші для дітей [333]
Вірші про дитинство [321]
Вірші про навчання [58]
Вірші про професію [82]
Вірші про eмiгрантів [147]
Вірші в перекладі [705]
Вірші про свята [203]
Вірші про спорт [18]
Вірші про природу [1216]
Вірш-тост, вірш-привітання [114]
Для мене поезія - це [191]
Поети [272]
Поетична майстерня [51]
Оповідання, про поетів, творчість [24]
Релігія [290]
Щастя - ... [597]
Жінка - ... [260]
Життя... [4422]
Філософам [1293]
Громадянину [864]
Метафізика [154]
Опитування для Вас:
Чи потрібна зміна часу на годину вперед/назад?
Всего ответов: 438

ШЛЯХ до ТВОРУ:  

         
Вірші/статті категорії та розділи української поезії, українська проза
    Твори за тематикою категорії та розділи української поезії, українська проза Проза
 

з книги "ЗАМІТКИ НА ПОЛЯХ"

ПРО ПОЛІТИКІВ  І НЕ ПОЛІТИКІВ .
             Цікаве питання до кожного – чи ти політик ? Чи вірші бувають і є політикою , чи мистецтво взагалі є політикою , чи життя – це також політика чи ні . Багато людей на землі , більшість людей в Україні , кажуть що вони не хочуть займатися , не хочуть навіть чути про політику , не хочуть навіть бачити будь що , що їм нагадує про політику . Коли зароджувалася Українська Держава , виникали державні органи влади , більшість людей , які жили в Україні за совєтів ( так само як і в США американці ) , кажуть – як людина неполітична , і нехай влада сама вирішує що мені добре , а що для мене погано . Совєти це вирішували дуже просто – вони заснували так звану диктатуру пролетаріату , яка насправді вивела , бродяг , нікчем  , нікудишок , бомжів , рабів , і різних покидьків – до влади , і заснували сильний диктат , коли Партія вирішувала все . Тобто комуністична партія «знала»  що кому і коли треба , навіть до щонайменшої дрібниці совєтська людина повинна була робити , жити і бути рабом цієї системи , інакше – Гулаг , Воркута , Соловки … Або просто вбивали як ворога народу . В США , все набагато хитріше – вони дали космополітичну волю , коли інши покидьки – геї , розові , політичні проститутки , різні общини і т.д. живуть вільно так як можливо , тільки щоб не  РУХАЛИ владу ! Тобто своєрідна хитра демократія .
    Я провів цікаву дискусію з одним з дописувачів в інтернеті на поетичному сайті , він сказав – він хоче читати просто вірші , а не вести політичні дискусії . Він сказав що хоче просто їсти  , чи ще щось в цьому роді . А я перед тим написав , що аполітична людина може бути лише в одному разі – коли вона житиме на острові одна , і сама всім себе обезпечуватиме , і не буде другої людини , бо навіть дві людини – це община , і тут треба вести політику – мирного чи воєнного співіснування між людьми !
    Він мені написав що хоче просто їсти . Але він забув , щоб ми не робили в кожній окремій державі світі – ми творимо політику . Ось наприклад , нам треба їсти – що ми їмо , якщо ми вирощуємо щось собі , то ми або робимо на своїй території ( тобто зареєстрованій в державі , за яку сплачуємо податки ) ,або ми вкрали десь собі землю , і там харчуємось , тобто діємо – проти державно , бо порушуємо закон , тобто , ми не сплачуємо за це податок ( вимагає це держава чи ні , по різних причинах , але ми ПОРУШУЄМО ЗАКОН ДЕРЖАВИ ) , бо може хтось зміг на цій землі щось збудувати , чи орендувати краще за нас , а ми йому перешкоджаємо . Я вже не кажу про тих , що купують їжу десь на базарі , і тоді підтримують приване господарство , чи підприємця , чи державну установу , маркет . магазин , тобто ми можемо вибирати собі – купуємо в того чи іншого підприємця , чи виробника , і навіть можемо підтримувати інші держави – купувати російські товари , чи іншого виробника , це політика чи ні ? А одяг – замість того щоб виготовляти свій одяг , і забезпечувати свого виробника , щоб домагатися того щоб уряд  робив все для того щоб були свої товари , ми підтримуємо чужого виробника … І так усюди . Поезія – кожне слово це політика . Адже – ми когось хвалимо , когось передруковуємо , ми комусь різним чином робимо рекламу , а когось навпаки анти рекламуємо . Жити в державі і бути аполітичним можуть тільки , вибачте що згадую – єговісти , раби , і всі інші покидьки які не поважають державу . Коли я спілкуюсь із кимось різним чином , чи листовно , чи інтернетом , чи просто на вулиці – я проваджу чиюсь політику , бо світ ділиться на добро і зло , і кожен відповідно веде таку політику – зла людина веде злу політику ( я вважаю її чортівською ) а добра старається з усіх сил вести добру політику ( я називаю її Божою політикою) .
    В політиці немає тих хто утримався . Хто утримався – той дозволяє переважно творити зло , тобто моя правда рука не знає що ліва дозволяє … Або я закриваю очі на зло , коли бачу як його чинять . Коли людина пройшла мимо коли когось кривдять – чи то на вулиці , чи десь в установі , чи будь де – то вона не є аполітичною , вона є провідником чортівської політики , а коли вона якимось чином хоче допомогти людині чи людям яким погано – вона вже іде в напрямку до добра , бо старається в міру своїх можливостей робити добро . Коли людина знає що десь твориться кривда і вона мовчить – вона не є аполітичною – вона є злою людиною .
    Для мене висновок один – в кожній державі в світі , і тому числі в Україні , є люди політики – добрі і злі , тобто що стараються кожен по різному робити  - , і це явне зло , або явне добро . І люди які себе вважають аполітичними , хоч вони їдять хліб цієї влади чи держави яка їх годує , і каже , що їм байдуже хто їх годує , тільки щоб давали їм хліб – ця людина стає рабом . Ясно , ви скажете що не всі можуть бути героями , але до цього треба іти і старатись , бо наша ( більшості людей ) аполітичність , може привести не тільки до того що Путін , і такі йому різні подібні в світі , а їх дуже багато , можуть в Україні захопити Львів , а апетити приходять під час їди , захочуть «їсти» , як Сталін і Гітлер Європу , потім Америку і т.д. захопити весь світ ! Чорт – не може ніколи зупинитися , якщо добро йому не буде активно протистояти . Я тому , всіх аполітичних людей – називаю , рабами під чортівською орудою , в них один командир САТАНА ! І ви мене , аполітики в своїй чортівській аполітичній направленості ніколи не переконаєте ! Ви можете мене послати до свого пана , але я його не боюсь , зі мною ( і з такими як я ) Є БОГ , а якщо я з Богом , то хто проти мене ! Я стараюся вести на кожному кроці активну політику Бога , вставати у боротьбу із злом , я політик Бога , а ви … хто такі …
02.09.2014 20:59:01
 


Додав: karas (04.09.2014) | Автор: © Іван Українець
 
Розміщено на сторінці: Проза

Поділіться цією новиною у Фейсбуці або роздрукуйте:

Переглянули твір - 1416 чол.
 
  
  у Вас # закладок

Автору за твір:

 



Автор чекає на Вашу оцінку та коментар
Всього коментарів: 13
avatar
0
1 Davudenko • 20:06, 04.09.2014 [Лінк на твір]
hands 55555
avatar
0
2 karas • 21:04, 04.09.2014 [Лінк на твір]
Дякую за оцінку і увагу .
avatar
0
3 Таля • 02:33, 05.09.2014 [Лінк на твір]
Мудрі роздуми! Людина, яка байдужа до суспільства в якому живе, це просто "молотілка" table-9
avatar
0
4 natalka7474 • 09:23, 05.09.2014 [Лінк на твір]
А як це так :" Я не хочу говорити про політику в Державі"? Адже ти її частинка, то ж прийдеться і цікавитися і говорити. Це все рівно,що мати сім"ю і не цікавитися життям її мембрів. Не правильно. Гарні роздуми і дуже важливі, п. Артуре! hands 55555
avatar
0
6 karas • 18:38, 05.09.2014 [Лінк на твір]
Нажаль ще багатьом українцям байдужа політика , а отже і Україна , і це нажаль довга справа виховувати державницьке ставлення людини до себе і до інших членів суспільства . Дякую за коментар , завжди радий вас чути
avatar
0
5 Koshkina • 15:04, 05.09.2014 [Лінк на твір]
політика – це мистецтво знаходити серед усіх можливих варіантів найкращий – той, який буде відображати минуле і, в той же час, прямувати в майбутнє.Політика – це сфера діяльності і сама діяльність індивідів, соціальних шарів та груп, класів, націй та держав з приводу влади.
avatar
0
7 karas • 18:40, 05.09.2014 [Лінк на твір]
Я завжди знав що такі люди як ви відгукнеться на мої замітки , і ще доповните їх дуже цікавими коментарями , завжди радий вас почути , і читати всі коментарі до всього що тут на сайті відображається . Дякую !
avatar
отож, політика - це влада?!
avatar
не усе гарно у тій статті. у США та у других країнапх, людей покидьками не називають! це - не просто образливо. це- гидко. ну, де-ж то такі святі узялися, що своїх власних громадян покидьками називають? а Права Людини? 
у Біблії, Христос прощав тих "покидьків", бо прийшов спасати. Папа Римський не осуджує тих, хто вірить у Бога. Христос людей любив. Уся справа - у прийятті іншого таким, яким він є, якщо тільки він не має наміру занапастити іншу людину. Ісус із грішниками за одними столом їв, зцілював їх. він бачив віру і  душу людини, а не витикав їй весь час. в усіх країнах є добрі і погані люди, але, якщо Україна перейде до ЄС, вам прийдеться ставитися до інших з пошаною. ваш вибір- ваша воля.
avatar
0
10 karas • 19:57, 08.09.2014 [Лінк на твір]
Покидьками не називають , а за покидьків мають . Ви цього не відчуваєте ... Кожен політик що відкрито назове свій народ покидьками - вже не політить , і навіть не політичний труп, а можливо вже і фізичний. Переважно політиками не хочуть бути прості люди , а головне не голосувати , не приймати участь в політичних дискусіях , і іншим чином не приймати учась у політичному вирішенні простих людських проблем через те - що чесних політиків ще на нижніх щабдях можне де не де зустріти , а чим вище в політику .,тим більше гроші крутяться , і тим більше нечистот серед них , а де гроші - там для народу не буде нічого , а ті окрушини що виплачують трудящим в США , і інших передових країнах - це мізерія, кістки , тільки жирні , якими затикають роти . І через те люди , напевно і ви , не хочете іти в політику , і через те , в політиці немає чесних людей , але чи це змінить світ ... А  Христа не вплутуйте , Він знав коли і як з ким говорити , та і чи з усіма грішниками Він говорив ... Адже він казав - хто має вуха нехай слухає , а чи ходив він до глухих до його вчень ...Чи сипав він зерно на камінь , знаючи що воно не зійде...
avatar
0
11 karas • 20:00, 08.09.2014 [Лінк на твір]
Ось такої дискусії я хочу , щоб люди , з різними думками писали , і щоб ми чули тоді коли до нас говорять , а розміння колись до кожного прийде . Нажаль - війна це розуміння підпирає. Цікаво чи ті люди , які були аполітичними раніше , тепер не захищають свої домівки в Маріуполі , бо нажаль , своя сорочка ближче . а до вас ... може і не доберуться ... Чи це така ваша аполітична . Я , як би був здоровий , я б давно вже був в АТО , просто , я фізично не можу допомогти людям , зате стараюсь тим чим можу ... нажаль ...
avatar
0
12 oles • 02:11, 09.09.2014 [Лінк на твір]
Дипломатія,-це наука можливостей для досягнення мети.Дехто називає це мистецтвом, але мистецтво то вже вершина тої науки;
політика,- це наука мотивації тієї чи іншої мети.
Всі члени спільноти являються політичними і поділяються на:
- ангажовані політики,(члени партій,громадських рухів, сект...)Такі групи мають свої програми, статути, ідеї, казочки про курочку рябу.Серед таких політиків вибирають лідерів,дають їм посаду, вішають на шию дзвіночки, щоб водили за собою отару вчасно: на водопій, на доїння, на стрижку, на забій.
- не ангажовані, це ті, хто мають свої власні погляди і не піддаються впливу тої, чи іншої ідеології, теорії, казки, дурману.Вони майже ніколи не потрапляють до влади.Такі політики становляться носіями моральних цінностей, гідності,честі, духовності...Дякую за відкриту дискусію. up
avatar
0
13 karas • 18:41, 09.09.2014 [Лінк на твір]
Я бачу політичні дискусії розвиваються майже між однолітками . коли кожен вже має свою чітку позицію . Ви дуже аргументовано все пояснили , дякую вам , мені дуже цікаві такі дискусії , які допомагають ще глибше осягти ідею написання моїх статей . Осягаючи науку політичної дипломатії треба усім , бо переважно люди , які відсторонюються якимось чином від політики , попадають згодом впросак, бо ті що настроєні політично , готуються до атаки на себе некомпетентних , або злих лолітиків людей , а ті що не готові , потім стають або живим мясом на війнах , через свою аполітичним , або зрадниками ідеї правди і моралі , вибіру тут немає , а неполітиків , замість того щоб знищити на полі бою на війні мечем , або на полі моральної битиви , а неполітики помирають тихо , зрадливо і весь час плачуть про те , що наволо все так погано , і не думають про те , що своєю неактивою політиною позицією , вони якраз і провокують таких Путіних , Сталіних , Гітлерів ... Треба над цим задуматись...


Додати коментар:

Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ComForm">
avatar


ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин

(50 коментарів Ви можете переглянути на сторінці "НАШ ТОП ++")

karas: Ми різні люди , добрі й злі , та правда завжди головна в житті .

karas: Коли не ділимося добром приходить зло , але про це ми дуже часто забуваєм .


     


Форма входуу
Логін:
Пароль:
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК    
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com


НАЙПОШИРЕНІШІ
КЛЮЧОВІ СЛОВА
Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz