Вікно відкрите, а з дороги
Гості не прошені влітають
Лиш не з любов’ю і не з Богом.
Влетівши в хату - ображають.
Відкриті двері. А дитина
У рідну хату не спішиться,
Щоб знов не стати на колінах.
Вона як колись, знов боїться...
А в хаті не прошені гості
Розсілися за столом нашім.
Їх очі в гніві, лиця в злості,
А череп занурений в чаші...
Вони знайомі в околиці.
Про них вже й знає пес сусіда.
Вони, як блохи будь, блощиці.
А де які, неначе гниди.
А наша бабуся - історія
Терпить минуле і сучасне
І в бурдах , наче камінь в морю
Тоне у своїх сльозах власних.
Хтось скаже щоб вікно закрити.
Нехай погане не заходить.
А я вам скажу треба жити
Так, як живуть вільні народи.
Світ нині іншій. Добре знає,
Як паразитів позбуватись.
За межами їх зупиняє.
Далеко від РІДНОЇ ХАТИ.
05.08.2008р.
|