Тремке, земне, недосконале тіло, Неси у собі Дух і доростай...! Спинайся вгору, щоби не змаліло Перед порогом в позасвіт.Спитай: Які тобі судилось ще уроки з життя зірвати проминувши світ? Які потрібні сильні, вільні кроки? Із слів яких створити треба щит?, Аби дійти, доплинути, дозріти До вміння зазвучати всім єством, Щоб іскру Духу в тіло перелити, Щоб плоті твердь звеличити крилом. Тоді Людина...! Ти тоді Людина! Тоді тебе розгледить у кронглас ТриСвітлий Бог і зійде твоя днина! І твоє Сонце! І молитви глас!
Гарно, поетично! Програма для молодих і не тільки! А "кронглас" знайшов у словнику, як спеціальне оптичне скло. Дякуючи Вам, пані Роксолано, прийшлось "доростати, щоб не змаліти перед порогом в позасвіт".
Дякую, Валерію! Щодо кронгкасу, то , мабуть ватро взяти це слово в лапки- ось так: "Тоді тебе розгледитиь у "КРОНГЛАС".Думаю в цьому випадку це буде сприйматися , як художній образ, а не буквально. Хоча можна і так: "Тоді тебе відчує Бог наш, Спас З духовних сфер. І зійде твоя днина, І твоє сонце! І молитви глас!"
пані Роксолано, мені дуже сподобався Ваш вірш!Наскільки він досконалий з точки зору теорії поезії, я не знаю, бо в тому не дуже розбираюсь. тому критиком виступить моє серце.а воно каже - ЧУДОВИЙ ВІРШ)
Василю, Романе, радісно мені, що і Вам цей вірш зазвучав...а він, до речі, написаний практично на "коліні", за кермом, на червоному світлі. Та й не знаю чи моя в тому заслуга, що він мені зазвучав, а я перенасла його на папір....Дякую, Друзі!
Оксаночко, цей вірш із циклу "Слова засіяні в прийдешнє"- присвячений моїм дітям.Напевне, саме тому, що перед очима у мене були мої сини та доньки, цей вірш і вийшов схожий до гасла, чи до зaклику...дякую Вам, що перейшлися душею моїми поетичними рядками.
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")