Ой люди добрі, лихо нам, прийшла біда на Україну, землю віддали брехунам, собі ж залишили дозвілля. Знайшлись державнії мужі, позбавили нас зайвої турботи. І крутимось немов вужі, бо залишились без роботи. Ну то чому ж такі дурні? знов їдем в ближнє зарубіжжя. наводить лад на чужині, як своє в нас родить збіжжя. Чи дама Сталін в вік тривожний, селянство голодом морив. Бо селянин був незалежний, мав свою землю й непогано жив. Земля це гроші, відтак воля. земля-єдине що в нас є. Це наших предків важка доля, нам право жити тут дає. А без землі, ну хто ми є? холопи бидло чи хохли? Батьківський пай за цукор віддає, хіба самі дать раду не могли? Тепер до нас прийшли круті. всіх конкурентів розігнали. І вже порядки тут не ті, все буде “по понятіям” сказали. Прощайте луки гори і ліси, річки, озера і містки і кладки. “донєцкіє“ не бачать тут краси. Вони приїхали робити “бабки“. Неробам землю віддаєм. Їм наплювати як живе холоп. самі собі у борщ плюєм, а після них-тут хоч потоп. Просніться люди, ще не пізно, собі верніть свої лани. І обробляйте землю гідно, ми не холопи-ми пани. Слова бабусі пам’ятаю і до нині, які казала коли ми були малі. До того будем бідні на Вкраїні, допоки нами правлять москалі.
Та все Сергію так. Я ще застала цієї тяжкої праці. Люди вже ніколи не будуть так фізично важко працювати по своїй волі.Особисто я в це не вірю.Живемо у злиднях, бо не хочемо "напрягатися"
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")