Давно ми знали, яка багата країна наша.
Грунти родючі, вугілля , нафта , газ,
Великі ріки, красиві гори і озера.
Але таке чудне почули перший раз.
Усі ми слухали, розкривши рот,
Коли зявилась новина, наразі,
що здивувала світ і наш народ,
яку розповіли російські дипломати у Гаазі.
Є у шахтах на Донбасі, як виявляється,
патрони, гранатомети, новітні автомати.
Одним словом, різна зброя там валяється,
окремі навіть бачили важкі гармати.
Там тупцювалися шахтарські екіпажі,
ліворуч стояли танки, бетеери,
а поруч у папахах з триколірними бантами
пили горілку браві офіцери.
Не Росія, бачте, поставляє сипаратистам зброю.
Це шахтарі ракети, БМП та «Гради»
підняли із підземелля все нагору.
Так от як появились танкові армади.
От тільки з літаками заковика.
Дуже широкі й довгі крила.
Запхнули зпяну у глибокі шахти,
послухалися одного дурила.
Смішно й бридко слухати такі заяви,
що повідали в Гаазі дипломати.
Які ж ми лопухи й роздяви.
Отаке прогавили. Тож слухаєм щоденно грізні канонади.
Яких тільки чудес не буває на війні,
та ще гібридній, що третій рік ведеться.
Окупанти з сепаратистами вовтузяться в лайні
і думають, що це їм так минеться.
За кров, за сльози, за поневіряння
ви кару понесете перед людьми і Богом.
Якщо не тут, то там, за вічною межею
за життя порогом.
|