Ми завжди пили для інтересу. І, почувши це вдалечині, Ми не розуміли в тості сенсу: «Головне, щоб не було війни».
За вікном – все начебто без зміни, Ті ж будинки, вулиці, лани, Як тоді, коли нам говорили: "Головне, щоб не було війни".
Багатьох ми саваном накрили. Гинуть люди в пеклі боротьби. . А колись вони теж говорили: "Головне, щоб не було війни"
Прийде мир, війна не безкінечна,. Але в тості, чули щоб сини, Говорити буде нам доречно: "Головне, щоб не було війни"…
* * * А ранок починався, як завжди, Сходило сонце, розквітало поле. І легких хмар химерних табуни Не віщували поворот у долі. Чіплялось сонце за сосновий ліс Світило нам і їм світило. Здавалось – повний світ чудес. Але щось все-таки нудило. Зимовий день хилився в ніч. Я дякував за те, що вижив. І думав: як там моя піч? Про те, як я знімаю лижі. Під серцем мак розкинув пелюстки. Не встиг я навіть здивуватись Ні, не дарма страждав я від туги В передчутті, що треба вже збиратись.. Спіткнувся, впав обличчям у траву. Та так, що ні побачу побратима. До мене смерть влетіла наяву Від снайперки з холодними очима. А згодом мене хлопці підберуть. Внесуть туди, де заночують. І наді мною прогримить салют, Який, звичайно, я вже не почую. Як не почую там, на горизонті, Як дикторка з екрану скаже вам: «Звичайним був цей день на фронті: Один загиблий, ранені там - два».
Хай кажуть: встигли вони мало…
Хай кажуть: встигли вони мало. Пішли на фронт за батьком син. Так рано їх в житті не стало. Не буде їх вистав, картин.
Напишуть не вони їх книги. Заб'ють голи на світових полях І, дочекавшись все ж відлиги, Відправляться у довгій шлях.
Вони залишилися молодими. Посивіти війна їм не дала. Пройшов їх іспит у вогні і димі. Росте із них смарагдова трава.
Але мені сьогодні ясно стало, І це тепер я буду всім казати: Неправда, що вони так встигли мало. Вдалося ж Батьківщину врятувати.
Віє теплом від Ваших слів, хоч трапляються граматичні і стилістичні помилки, але теми і ідеї заслуговують поваги. Одна просьба, щоб викладати на обговорення по одному твору. Наснаги!
Поділяю думку автора і приєднуюся до зауважень пані Катерини.
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")