Зарахуйте мене у повстанці Чуєш, брате, - час вкотре прийшов, - Йти під Крути, лізти у шанці За вітчизну боротися знов Хрест кладу на божу ікону Щоб востаннє зійтися в борні, Дайте зброю, насипте патрони І за ділом не стане моїм, - А до зброї – моє гостре слово Що стріляє за правду, бо в нім Біль за волю, за честь, сум за мову Що одна у світі однім Як стіна встанем спільною раттю І відкрито підемо на герць І згоріти чумі в цім багатті Із палких українських сердець Хай тремтять пани-комуністи Від ходи наших тисячних лав Патріотів-націоналістів Хай би як там нас хто не назвав : Хай ОУН, хай УПА, хай «бандери» Воля й Правда нас всіх поєдна МИ – НАРОД, «господа офицеры»! І козацька в нас сила одна! Ви забули, напевне, звитягу Тих козацького роду синів Честь і славу, любов і відвагу Що кувалась в нещадній борні На шляху із варяг та у греки Споконвіку і дотепер. Та дарма, - відлетіли лелеки Тільки дух український не вмер В москаля яничарів до згину Козачків з побігеньок отих Що готові продать Україну, За своїх – і мертвих, й живих Та лиш марні пусті сподівання Не дамо розповзатися тлі Буде бій. Сьогодні. Востаннє. На моїй всестраждальній землі Тож затямте, - ми волі закланці І за неї поляжемо знов! Зарахуйте мене у повстанці Чуєш, брате, - час вкотре прийшов!
Ви вже є отой самий повстанець, Навіть краще - повстанців поет. Зарахуйте й мене, дайте шанець, Слово ж маю, як той кулемет - Враз зрізає врага-супостата!.. От проблема існує одна: Як підняти меча, та й на брата? Може досить, тих Каїнів нам. Може зле нам від того живеться, Що до злагоди треба дійти. І разом будувати, від серця... Що ж до злодіїв - треба знайти: Всіх отих, що гноїли, гнобили, Братовбивць, гріховодних паскуд... І дай Боже, нам віри і сили, ВІРИ й СИЛИ, й поменше Іуд.
Дякую за коментар, але щоку підставляти - не моя участь. Подивіться, що робить наш брат Табачник. Вони вас жаліють?
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")