Якщо ми знищимо в душі раба, зуміємо свій розум просвітити високим світлом правди і добра,- зможемо вільно думати і жити. . А, поки нам ще зодягають сорочку вишиту дурманом, та в очі диму напускають і застеляють світ туманом , А тим часом під престолом , ще недоствореного царства, позбирались в дружнє коло старі вожді під новим гаслом.
Там кожен пхається до трону, щоб поближче стати до корита; та за царську золоту корону хоч зубами намертво вхопитись.
А ті, що вибрались нагору, до вершин верховного олімпу, вже й позабули те, що вчора долі, перед Богом ,говорили.
Говорили праведні слова хитрими, лукавими вустами… І пішла кругом, мов дим, лягла по світу божевільна слава.
До нас їдуть знову з-за кордону пихаті гості непрохані з «рідної» Москви та Вашингтону,- везуть правду кривобоку нам.
А , свої олухи нетесані, рабами до трону піднесені, кров з народу п*ють, мов воду, славлять скрізь царя-урода
Гонімо з власних душ рабів! Полуду скиньмо із очей! Нарешті, встаньмо із колін! Характер викрешім з грудей. *********************** «О! Дипломовані раби! Чого вас мати, борзописці, не задушила у колисці,- не знав би наш народ біди…» Павло Курашевич.
Не розділяю думку твору. Завжди казав - проблема у нас самих, а не у сусідах. Ви ж бо не будете казати, що у вашій сім*ї безлад, бо сусіда злий. Звичайно що ні. Про царя, то це ще Шевченкове, а ми, якщо не помиляюсь, вже більше віку без царів...
Царь-урод,це образ нинішньої системи державної влади,котра тримається на рабській психології більшості.Звідси і вседозволеність владоможців.Система збудоввана так,що низи можуть бути лиш учасниками коронування царя,зняти ж його з престолу практично неможливо.Це моя особиста думка і я її ні кому не нав*язую.Дякую,Вам пане Василю, за публікацію та коментар.
Додати коментар:
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")