він пішов си ду Гурпини,
шуб пузичити яри`ни.
а, яри`ни-шо таке?
то- уво`чі чи- о`вучі,
шу купляла-с в Жовкві.
можи хце взяти компірів
чи кромпілів, чи банду`рок,
абу- ґру`лі чи- зимʼя`ків...
-та, ни забивай ми ба`ків!
шо пувів-ис, то шо таке?
то- всьо- бу`льба, бу`льба:
бульба маї багато імен:
їх всі знаї пан Симен.
він ше хтів взяти бурак
і фізо`лу, і-капусту,
ну, капусту і бурак знаю-
їх з бурща я виїдаю,
а, шо то таке- фізо`ла?
- то - фасоля в нашіʼ мові.
- ну, для мени- то шось нови!
а, паприки му ни треба?
певно, треба му огу`рків.
а, то- певно- вугіркі`в!
а, шо ше він дужи хтів?
хтів он огурків кише`них,
морко`ви, помідорів, і- чесно`ку,
і- цибулі...
-забагато! йʼму Гурпина даст дві дулі.
-ше би хтів он шала`ти, редков і кукури`ці,
як то кажут- тендериці...
а, то всьо- шо таке?
ше-м ніколи то ни чув!
можи-с чув, али-с забув:
то- салат, редька і кукуруза,
шу треʼ їсти,
шуби ни було пуза.
Для незареєстрованих користувачів є можливість додавати коментарі до основних, що є на сайті. Для активації форми увійдіть, натиснувши на позначку відповідної соцмережі
ОСТАННІ 5 КОМЕНТАРІВ до
ПОЕЗІЇ та ПРОЗИ і до новин
(50 коментарів Ви можете переглянути на
сторінці
"НАШ
ТОП ++")