Зеленню все увібрали
І лепеху скрізь розклали. Всі три дні для українця Звуть зеленим святом... Трійця. (50-й день після Великодня - Трійця (Зелені Свята) *** Віночки з квітів одягають Та через вогнище стрибають. Ще здавна папороть шукали У ніч святкову на... Купали. (7 липня - Івана Купала) *** Час вже жито зажинати, Здобний мандрик випікати. Починаються жнива В день святих... Петра й Павла. (12 липня – Петра і Павла) *** Маковійчики складають, І до церкви вирушають. У народі ця подія Носить назву – Маковія. (14 серпня - Маковія) *** Днем врожаю називають, Рясне літо проводжають. Яблуками вгостить нас Щедрий і багатий... Спас.
(19 серпня – Спаса, Яблучний Спас)
Зимові свята (загадки) Весняні свята (загадки)
|